Ayer como cada 8 de marzo salimos todxs a la calle, este año de forma conjunta con el bloque compartido con las Juventudes Libertarias de Mallorca , en el caso de Palma.

els carrers son nostresEl Passat dissabte 24 de novembre, conjuntament amb el recent creat Moviment Feminista de Mallorca, ens vam manifestar baix el lema "els carrers son nostres". Sortirem a les deu de la nit des de la plaça París fins a la plaça de Cort. La marxa va anar il·luminada amb torxes i espelmes. Vàrem cridar fort lemes com "som les bruixes que no vàreu cremar", "cap agressió sense resposta” i altres, exigint el nostre dret a poder circular soles a qualsevol hora i per tots els llocs, sense por ni assetjaments ni haver d'aguantar que ens xiulin com a gossos.

L’endemà diumenge a les 12, ens trobarem a la plaça d’Espanya, i acompanyades de una batucada, iniciarem el nostre recorregut fins al passeig del born. La ciutadania que es va sumar a aquesta manifestació va ser important. Podem parlar de unes 3.000 persones aproximadament. 

Baix el lema "ens volen vives i lliures de masclismes”, vàrem cridar alt i clar durant tot el recorregut.

 

Algunes de nosaltres ens tombarem a terra davant els jutjats i també a altres punts, simulant ser unes de tantes assassinades pel sistema patriarcal. Una companya dibuixà amb guix les nostres siluetes, per deixar constància del nostre pas per aquells llocs.

L'acte es va tancar llegint el manifest per part de diferents dones. Tot seguit vàrem viure visiblement afectades, el moment mes trist i emotiu de la jornada; 26 dones anomenaren a les 90 dones, nins i nines assassinades aquest any. Es va dir el nom i l'edat i es deixà una flor a terra per cadascuna d'elles.

 

 

Marga Ramón

Secretaria de gènere CGT Illes BalearsMarga Ramon secretaria de genere CGT IB

JuanaRivasEl Moviment Feminista de Mallorca, amb el suport de CGT Balears, s'ha concentrat davant Delegació de Govern, per manifestar el seu rebuig a la sentència que condemna a Juana Rivas a 5 anys de presó per haver protegit el seus fills d'un pare maltractador.

La nostra companya Marga Ramón va llegir el següent manifest: