JuanaRivasEl Moviment Feminista de Mallorca, amb el suport de CGT Balears, s'ha concentrat davant Delegació de Govern, per manifestar el seu rebuig a la sentència que condemna a Juana Rivas a 5 anys de presó per haver protegit el seus fills d'un pare maltractador.

La nostra companya Marga Ramón va llegir el següent manifest:

El moviment feminista de Mallorca hem convocat aquesta concentració per protestar i manifestar el nostre total rebuig a la sentència que condemna a Juana Rivas a un total de cinc anys de presó com a autora de dos delictes de substracció de menors.

La sentència a Juana Rivas de 5 anys de presó i 6 d'inhabilitació per protegir als seus fills d'un pare maltractador, és un missatge que se'ns envia a les dones des d'una de les institucions més patriarcals que tenim en aquest país, la judicatura.

 El missatge no és un altre que “ hem d'anar amb compte a l'hora de sortir-nos dels procediments legals per defensar als nostres fills i filles”

Que un jutge digui que la sentència es dicta perquè la denúncia de na Juana Rivas s'ha realitzat amb l'objectiu de "explotar l'argument del maltractament" per obtenir la custòdia dels seus fills i ratllar com a "imaginària" aquesta violència, és un desbarat i ens mostra el tremend masclisme que existeix en diferents àmbits de la judicatura al nostre país.

És un fet que no anem molt desencaminades quan afirmem que "Estem desemparades per una Justícia patriarcal que ens desempara tant en violacions com en problemes de família", considerem "contradictori" que, amb tot el moviment feminista en auge, "en uns pocs mesos" les dones estiguem sent "criminalitzades per la Justícia patriarcal, tant si et violen, com si et prens la justícia per la teva mà perquè no t'està emparant".

Necessitem lleis que facin complir allò pel que van ser concebudes, i  que des del preàmbul fins als enunciats finals s'entengui, que implica la violència masclista i que aquestes, s'implementin des dels drets humans, si no és així, seguirem reproduint l'ordre existent, en el qual es criminalitza a la víctima, i ,en el qual les administracions ens re-victimitzan  una vegada i una altra.

 El Moviment Feminista de Mallorca, emplacem, ara a la nova delegada a complir el Pacte d'Estat,la qual cosa no va fer l'anterior govern del PP, i , que àdhuc sent insuficient sí dóna resposta perquè casos com el de Juana Rivas no tinguin lloc.