La majoria dels i les treballadores coneix l'existència de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, però, no coneixen el seu contingut, ni el seu potencial com a llei protectora davant els accidents laborals i malalties professionals: una llei defensora dels drets dels i les treballadores, en matèria de prevenció de riscos, que amb els seus 23 anys acabats de fer no entén com cada dia hi ha sinistres laborals que simplement s'evitarien si la deixéssim actuar. Per aquest motiu, creiem que és un deure moral i sindical intentar acabar amb aquesta xacra social que genera tantes tragèdies humanes.


Pensem que haver creat la secretaria de prevenció de CGT-IB no és suficient per a la defensa d'aquests drets, sinó que cal constituir un equip de treball integrat per afiliats i afiliades interessades en protegir la integritat física i la salut (com benestar total físic , psíquic i social) de tots i totes les treballadores.


Un equip de voluntaris / es, sense jerarquies, amb flexibilitat de treball i amb la suficient motivació per utilitzar l'acció directa contra les empreses i institucions que no compleixin amb la llei de prevenció.
Amb els següents objectius:

  • Assessorar a la afiliació sobre matèria de riscos laborals i intentar donar-los respostes immediates als problemes que els puguin sorgir.
  • Redactar denúncies, amb documentació si cal, i acompanyar els i les afiliades a Inspecció de Treball o als jutjats pertinents.
  • Crear un nexe amb els delegats de prevenció d'aquest sindicat per elaborar estratègies de treball i de lluita sindical.
  • Informar periòdicament el comitè confederal de CGT-IB de les actuacions realitzades
  • Col·laborar més estretament amb les Secretaries de Comunicació, Formació i Acció Sindical.
  • Posar a disposició de la afiliació tota la informació que tingui relació amb la prevenció de riscos laborals, en paper i en format digital, tant en català com en castellà.
  • Elaborar campanyes reivindicatives sobre els drets dels i les treballadores en la LPRL.
  • I totes aquelles funcions que decideixi l'Equip de Prevenció en els seus actes.


La Marina no et necessita, nosaltres si, APUNTA'T!

-- 
Secretaria de Prevenció CGT Balears

Trobada sobre el projecte de prevenció de CGT-IB i xerrada sobre els drets dels i les treballadores en la LPRL amb els i les companyes del SOV d'Eivissa i Formentera