El Secretariat Permanent del Sindicat de Banca i Estalvi de les Illes Balears, federat a la CGT (SABEI-CGT) demana públicament a totes les forces socials, associacions, sindicats , patronals i  partits polítics que estimen i vulguin defensar a la gent de les nostres Illes, una reunió urgent per a mostrar el rebuig total i fer front comú contra l’atac que pateixen principalment els treballadors i treballadores de banca i estalvi de les Illes Balears, amb la presentació immoral i il·legítima dels Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) per part del “trident” de la Banca Espanyola, Caixabank-Bankia, Banco Santander i el BBVA, que afecta a casi ¾ parts dels empleats i sobretot afecta a tota la nostra societat, als clients, als ciutadans i ciutadanes de ses Illes i de tot Espanya.

 

Creiem fermament que no és hora de negociar res, és hora de dir basta, d’unir forces i fer un front ample i comú per aturar aquest triple i diabòlic ERO.

 

Creiem que sense un front comú i ample no podrem aturar aquest darrer atac contra tota la nostra societat, perquè no es tracta de només de milers de llocs de feina i del deteriorament en el tracte al client i el tancament d’oficines.

 

Es tracta d’aturar i fer que reculin. No es pot anar amb el ciri a la ma amb gent que per un costat diu que no hi haurà acomiadaments forçosos, i al cap de mesos presenten un ERO que elevarà encara més el deute de tots nosaltres, el deute públic del Reino de España, que el més passat va engreixar de cop 35.000 milions d’euros amb el traspàs del deute del “Banco Malo” o SAREB al deute de tots i totes que ve del rescats que hem fet a aquests 3 monstres dits Bancs. El robo de Sa Nostra, el Banc Popular regalat al Santander per un Euro, els milers de milions d’Euros de rescat a Bankia, el regal de Catalunya Caixa al BBVA en són un vergonyós exemple.

 

La nostra realitat es que, enmig d’una crisi brutal que colpeja especialment a les nostres illes, devem com a Reino de España 1’35 Bilions d’Euros, més d’un 120% del PIB, i els directius dels grans Bancs i de Caixabank segueixen cobrant sous indecents, de milions d’euros mentre la gent passa gana i no té on dormir. On son les veus de les patronals?, i dels Sindicats majoritaris? I dels partits de les esquerres? 

 

Creiem que amb aquesta gent no es parla,  primer s’ha de fer un front comú i clar, es combat i es denuncia públicament i pels mitjans que ens vulguin escoltar. Amb aquesta gent el que es fa es fa una retxa ben clara, de color vermell, perquè han de sentir que un no es un no, i que per aquí no hi tornaran a passar, que no ens tornaran a robar el que, com Sa Nostra, era de tots els ciutadans de les Illes Balears.

 

Demanam a tots els sindicats que s’aixequin de les meses negociadores, que no acceptin cap acord fins que es tornin tots els doblers, fins que es posin sous normals, fins que parli la ciutadania, al carrer i als parlaments. I que si cal aturin ja amb una vaga indefinida totes les oficines i seus centrals d’aquestes entitats dirigides per milionaris insensibles i mancats d’ètica i de decència.