Finalmente, en juicio celebrado recientemente y con sentencia con fecha del 4 de marzo del 2021 el Consorci Aprop ha sido obligado a readmitir a nuestra compañera por vulnerar sistemáticamente sus derechos fundamentales.

El pasado mes de diciembre del 2019 la gerencia del Consorci Aprop procedió al despido “disciplinario” de nuestra compañera y Secretaria General de la sección sindical de CGT en el Consorci. En ese momento la empresa se encontraba en un agrio conflicto sindical por la reiterada vulneración del Estatuto de los Trabajadores y el Convenio de aplicación por parte de la empresa, como bien han demostrado las decenas de sanciones anunciadas por parte de la Inspección de Trabajo ante las denuncias interpuestas tanto por nuestra sección sindical como por el Comité de Empresa, así como denuncias de carácter personal que venían a denunciar situaciones concretas de trabajadoras concretas.

Volem mostrar la nostra més enèrgica REPULSA contra la POLÍTICA DE RECURSOS HUMANS que ha dut i du a terme la Institució del Consell de Mallorca i les diferents representacions sindicals (CCOO, CSIF i UGT) als darrers 20 anys, així com DENUNCIAR la FALTA DE COMPROMÍS de solucionar la SITUACIÓ QUE PATIM les treballadores i treballadors en FRAU DE LLEI i que l’únic REMEI que posen damunt la taula és un ERO ENCOBERT, mitjançant el CONCURS DE TRASLLAT, OPOS, PEL,...

Som treballadores i treballadors longeves amb 5, 10, 15 i algunes amb més de 20 anys a la Institució del Consell de Mallorca.

ConsolidacioAra

La RESPONSABLE DE FUNCIÓ PÚBLICA no se cansa d’ANUNCIAR que varen venir a RETORNAR-NOS ELS DRETS perduts a la legislatura del PP. AIXÍ ÉS COM HO VOL FER? CANVIAR-NOS A NOSALTRES PER ALTRES PERSONES?

Volem DENUNCIAR la PAU SOCIAL que varen signar els sindicats CCOO, CSIF i UGT i l’Administració del Consell, a canvi del pagament de la CARRERA PROFESSIONAL, on NO ES VA DEMANAR AL PERSONAL si estava d’acord amb aquesta signatura, i ningú va posar damunt la taula LA PRECARIETAT LABORAL I ELS CONTRACTES EN FRAU DE LLEI que patim des de fa tan de temps.

Volem DENUNCIAR també la PRECARITZACIÓ dels nostres llocs de feina, que es tradueix en la INJUSTÍCIA DE NO HAVER POGUT PROGRESSAR a través dels processos reglamentaris DES DE FA 20 ANYS.

Som el 60% DE PERSONAL LABORAL INTERÍ al Consell de Mallorca i un 50% DE PERSONAL FUNCIONARI INTERÍ.

I les mateixes condicions es pateix a L’INSTITUT MALLORQUÍ D’AFERS SOCIALS (IMAS) on tenim un 80% DE LA PLANTILLA INTERINA.

Amb la concentració volem MOSTRAR L’ENORME PRECARIETAT LABORAL existent en els SERVEIS PÚBLICS prestats per la nostra institució i la nostra REPULSA a les PRÀCTIQUES LABORALS QUE VULNEREN ELS DRETS FONAMENTALS que es realitzen principalment a dintre la nostra institució, PER CONSIDERAR-LES DEL TOT INCOMPATIBLES AMB L’ACTIVITAT DE SERVEI PÚBLIC QUE ES DUR A TERME AL CONSELL DE MALLORCA I ELS SEUS ORGANISMES DEPENDENTS.

Qui ha ocasionat el problema (deficient gestió dels recursos humans, provocant els fraus de lleis a les contractacions) que el solucioni. NOSALTRES NO SOM ELS CULPABLES.

VOLEM l’estabilitat per a les persones, no per a les places, per això cridem

CONSOLIDACIÓ ARA

No ens han regalat res i volem JUSTÍCIA.

 

son llatzerUna àrea del centre hospitalari ha resultat infectada per la Grip A, a causa de no seguir els protocols d'aïllaments establerts per a la prevenció d'aquest tipus d'infeccions.
D'altra banda, tampoc es reciclen i separen degudament els residus que es produeixen, la qual cosa, no només afecta al medi ambient, sinó que també pot tenir conseqüències en la salut dels trabadores i pacients.

Emaya logoLa secció sindical de CGT a Emaya ha convocat concentracions per avui i demà (20 i 21 de desembre), entre les 12:00 i les 15:00 hores davant la seu de l'empresa.

 

Els companys d'Emaya entenen que l'empresa està imposant sancions desproporcionades als treballadors. S'està castigant amb sancions greus o molt greus per faltes lleus que, com a molt, estimen que serien mereixedores d'una amonestació.

D'altra banda, també denuncien la manca de personal per cobrir els serveis, especialment en temporada d'hivern, i les dificultats que tenen molts treballadors per agafar els dies lliures estipulats en conveni per aquesta causa.

eleccions hostaleriaSi ahir posarem una pedra a l'hostaleria de Mallorca, quan la CGT va ser el sindicat més votat a l'Hotel Be Live Collection Son Antem amb 45 vots, per davant de Comissions Obreres amb 39 vots, abans d'ahir ho vam fer al Casino d'Eivissa, un feu dels sindicats tradicionals, on per primera vegada la CGT introdueix, en el comitè de nou membres, un representant legal dels treballadors. Per a un mes que porta constituït el sindicat de Serveis Varis de la CGT a les Pitiüses creiem que ha estat un èxit excepcional:
Abans: CSIF = 3; USO = 1; i UGT = 1
Ara: CSIF = 3; USO = 2; CCOO = 2; UGT = 1; CGT = 1


Si la transparència, el informar i consultar els treballadors de les negociacions que es duen a terme cada vegada que es negocia el conveni d'empresa és el programa de la CGT, no tinc cap dubte que el futur és pujar de delegats en les pròximes eleccions.
Ànims i endavant!