vaga general 8MAhir al matí es va presentar davant la Conselleria de Treball la convocatòria de vaga de 24 hores per a tot l'arxipèlag de les Illes Balears.

Es fa una crida de vaga per a totes les treballadores i tots els treballadors sense distinció de serveis, tant sector públic com el privat; perquè són molt i evidents els motius per presentar aquesta convocatòria, des de les desigualtats i discriminacions sistemàtiques que patim les dones als àmbits laborals: contractes més precaris, un 25% menys de sou,... com a l'àmbit privat: el 75% de les cures tant dels fills com per adults que necessiten ser atesos, són fetes per les dones, així com la majoria dels treballs de neteja i manteniment de la llar; així com també, a l'hora de les pensions, hi ha una diferència econòmica d'un 30% menys a les dones; i la discriminació augmenta per les dones migrants i refugiades.

Perquè volem un nou món, lliure del patriarcat i desigualtat de classes i gèneres, la CGT de les Illes Balears fa una crida a participar a la vaga de 24 hores que reclama el moviment feminista.

 Sumsi

La Confederació General del Treball (CGT) ha celebrat un Congrés Extraordinari a Mèrida el cap de setmana, per debatre sobre la jornada del 8 de Març (dia de la Dona Treballadora), en el qual hem arribat a l'acord de convocar una Vaga General de 24 hores per a aquest dia.

Considerem que aquesta Vaga General està més que motivada, pel que en ella exigirem, entre moltes altres reivindicacions, acabar amb la desigualtat en l'àmbit laboral, econòmic i social de les dones, l'adopció de mesures eficaces que acabin amb la bretxa salarial i la desigualtat en les pensions, l'eradicació d'estereotips sexistes i valors masclistes, la fi de l'assetjament i de la precarietat laboral, el desenvolupament de polítiques laborals i econòmiques que facin efectives la conciliació de la vida personal amb la laboral, una educació en igualtat i no sexista, acabar amb la intromissió de les religions en l'àmbit del que és públic, la fi del terrorisme masclista i les violències sexuals, l'equiparació real en el treball de cures i la igualtat efectiva de les dones emigrants.

Aquesta Vaga General va dirigida a totes les treballadores i els treballadors de tots els àmbits laborals, públics i privats, de l'estat espanyol i tindrà una durada de 24 hores. Intentarem que tots els comitès de vaga estiguin compostos per dones i vigilarem que els serveis mínims, que habitualment ens imposen patronals i governs de torn per boicotejar aquest dret fonamental de la classe obrera, no siguin abusius, reservant-nos el dret d'actuar jurídica, social i sindicalment contra ells si arriba el cas.

Aquesta organització és conscient de l'important treball realitzat pel Moviment Feminista al desenvolupament d'aquesta iniciativa, a nivell nacional i internacional, per això procurarem que hi hagi una coordinació efectiva i pràctica perquè tingui el major èxit possible, el que traslladarem des d'aquest Secretariat Permanent a tots els ens de l'organització perquè flueixi la informació que es generi durant la Vaga General.

CGT fa una crida a tota la classe treballadora i a la societat en general, perquè secundin aquesta Vaga i participin en tots els actes, accions i manifestacions que es convoquin el dia 8 de Març de 2019, contribuint així a que sigui novament una jornada històrica.

 

El pasado 5 de abril se celebró, en los locales de CGT en Son Rapinya, la tercera reunión de delegados de CGT-Balears. La reunión ha contado con la participación de más de veinte compañeros de los cuatro sndicatos que componen CGT-Balears.

En la reunion se ha hablado de la organización del 1º de mayo, sí como la organización del 8º congreso de CGT-Balears y conveniencia de preparar ponencias para este.

Tabien se volvieron a poner sobre la mesa los temas de organización y comunicación y las soluciones que se han encontrado.

 

 IIIencuentrodel 1 

IIIencuentrodel 2

20180317 Pensions 3 20180317 Pensions 8 copia

 

Este sábado teníamos una nueva convocatoria en la calle, esta vez son las y los pensionistas quienes llaman a la movilización de la sociedad por unas pensiones públicas y dignas. Más de 100 manifestaciones estaban convocadas a favor de esta causa se extendian a lo largo de todo el país.

 

20180317 Pensions 7

 

Así, convocados por la plataforma de jubilados y pensionistas de Mallorca, más de 5.000 personas de todas las edades se solidarizaron y se sumaron a la manifestación en contra de las políticas que quieren terminar con las pensiones públicas en beneficio de los fondos privados de pensiones, solicitando a la vez, la apertura de un debate sobre la protección del sistema publico de pensiones, y el rechazo al ridículo 0,25% de subida aplicada a las pensiones este año.

 

20180317 Pensions 10

Convocadas por colectivos feministas y sindicatos, cerca de 2.500 personas, se han concentrado en el dia de hoy, 8 de marzo en la plaza de Cort de Palma para reivindicar, la aplicación efectiva de la igualdad de derechos entre los sexos y reclamar cambios para erradicar la discriminación femenina. Previamente un piquete informativo y una manifestación estudiantil habían recorrido el centro de la ciudad.

Lectura manifiesto:

WhatsApp Image 2018 03 08 at 13.31.56   

 

 

Así mismo unas 600 personas se concentraron en la plaza de Es Born de Ciutadella.

 

Ya por la tarde más de 20.000 personas llenaron las calles de Palma en una histórica manifestación con consignas y pancartas en contra del machismo, la brecha salarial y la violencia de genero.

Mani 8M.jpeg