vaga general 8MAhir al matí es va presentar davant la Conselleria de Treball la convocatòria de vaga de 24 hores per a tot l'arxipèlag de les Illes Balears.

Es fa una crida de vaga per a totes les treballadores i tots els treballadors sense distinció de serveis, tant sector públic com el privat; perquè són molt i evidents els motius per presentar aquesta convocatòria, des de les desigualtats i discriminacions sistemàtiques que patim les dones als àmbits laborals: contractes més precaris, un 25% menys de sou,... com a l'àmbit privat: el 75% de les cures tant dels fills com per adults que necessiten ser atesos, són fetes per les dones, així com la majoria dels treballs de neteja i manteniment de la llar; així com també, a l'hora de les pensions, hi ha una diferència econòmica d'un 30% menys a les dones; i la discriminació augmenta per les dones migrants i refugiades.

Perquè volem un nou món, lliure del patriarcat i desigualtat de classes i gèneres, la CGT de les Illes Balears fa una crida a participar a la vaga de 24 hores que reclama el moviment feminista.

 Sumsi

La Confederació General del Treball (CGT) ha celebrat un Congrés Extraordinari a Mèrida el cap de setmana, per debatre sobre la jornada del 8 de Març (dia de la Dona Treballadora), en el qual hem arribat a l'acord de convocar una Vaga General de 24 hores per a aquest dia.

Considerem que aquesta Vaga General està més que motivada, pel que en ella exigirem, entre moltes altres reivindicacions, acabar amb la desigualtat en l'àmbit laboral, econòmic i social de les dones, l'adopció de mesures eficaces que acabin amb la bretxa salarial i la desigualtat en les pensions, l'eradicació d'estereotips sexistes i valors masclistes, la fi de l'assetjament i de la precarietat laboral, el desenvolupament de polítiques laborals i econòmiques que facin efectives la conciliació de la vida personal amb la laboral, una educació en igualtat i no sexista, acabar amb la intromissió de les religions en l'àmbit del que és públic, la fi del terrorisme masclista i les violències sexuals, l'equiparació real en el treball de cures i la igualtat efectiva de les dones emigrants.

Aquesta Vaga General va dirigida a totes les treballadores i els treballadors de tots els àmbits laborals, públics i privats, de l'estat espanyol i tindrà una durada de 24 hores. Intentarem que tots els comitès de vaga estiguin compostos per dones i vigilarem que els serveis mínims, que habitualment ens imposen patronals i governs de torn per boicotejar aquest dret fonamental de la classe obrera, no siguin abusius, reservant-nos el dret d'actuar jurídica, social i sindicalment contra ells si arriba el cas.

Aquesta organització és conscient de l'important treball realitzat pel Moviment Feminista al desenvolupament d'aquesta iniciativa, a nivell nacional i internacional, per això procurarem que hi hagi una coordinació efectiva i pràctica perquè tingui el major èxit possible, el que traslladarem des d'aquest Secretariat Permanent a tots els ens de l'organització perquè flueixi la informació que es generi durant la Vaga General.

CGT fa una crida a tota la classe treballadora i a la societat en general, perquè secundin aquesta Vaga i participin en tots els actes, accions i manifestacions que es convoquin el dia 8 de Març de 2019, contribuint així a que sigui novament una jornada històrica.

 

El pasado 5 de abril se celebró, en los locales de CGT en Son Rapinya, la tercera reunión de delegados de CGT-Balears. La reunión ha contado con la participación de más de veinte compañeros de los cuatro sndicatos que componen CGT-Balears.

En la reunion se ha hablado de la organización del 1º de mayo, sí como la organización del 8º congreso de CGT-Balears y conveniencia de preparar ponencias para este.

Tabien se volvieron a poner sobre la mesa los temas de organización y comunicación y las soluciones que se han encontrado.

 

 IIIencuentrodel 1 

IIIencuentrodel 2

20180317 Pensions 3 20180317 Pensions 8 copia

 

Este sábado teníamos una nueva convocatoria en la calle, esta vez son las y los pensionistas quienes llaman a la movilización de la sociedad por unas pensiones públicas y dignas. Más de 100 manifestaciones estaban convocadas a favor de esta causa se extendian a lo largo de todo el país.

 

20180317 Pensions 7

 

Así, convocados por la plataforma de jubilados y pensionistas de Mallorca, más de 5.000 personas de todas las edades se solidarizaron y se sumaron a la manifestación en contra de las políticas que quieren terminar con las pensiones públicas en beneficio de los fondos privados de pensiones, solicitando a la vez, la apertura de un debate sobre la protección del sistema publico de pensiones, y el rechazo al ridículo 0,25% de subida aplicada a las pensiones este año.

 

20180317 Pensions 10