La Cimera anual de les Nacions Unides contra el Canvi Climàtic està prevista a Madrid del 2 al 13 de desembre.
Paral·lelament s’està organitzant també una contra cimera sota el títol Cimera Social Pel Canvi Climàtic

Des de l’Aliança pel Clima feim una crida als moviments socials i a la societat en general per a que, des de Mallorca, ens animem a participar de la Manifestació que es farà a Madrid, el 6 de desembre de 2019, a les 18h del capvespre des d’Atocha fins a Nuevos Ministerios per protestar contra la inacció política real davant de la crisi climàtica, coincidint amb la celebració a Madrid de la Cimera Anual de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP25).

vaga general 8MAhir al matí es va presentar davant la Conselleria de Treball la convocatòria de vaga de 24 hores per a tot l'arxipèlag de les Illes Balears.

Es fa una crida de vaga per a totes les treballadores i tots els treballadors sense distinció de serveis, tant sector públic com el privat; perquè són molt i evidents els motius per presentar aquesta convocatòria, des de les desigualtats i discriminacions sistemàtiques que patim les dones als àmbits laborals: contractes més precaris, un 25% menys de sou,... com a l'àmbit privat: el 75% de les cures tant dels fills com per adults que necessiten ser atesos, són fetes per les dones, així com la majoria dels treballs de neteja i manteniment de la llar; així com també, a l'hora de les pensions, hi ha una diferència econòmica d'un 30% menys a les dones; i la discriminació augmenta per les dones migrants i refugiades.

Perquè volem un nou món, lliure del patriarcat i desigualtat de classes i gèneres, la CGT de les Illes Balears fa una crida a participar a la vaga de 24 hores que reclama el moviment feminista.

 Sumsi

La Confederació General del Treball (CGT) ha celebrat un Congrés Extraordinari a Mèrida el cap de setmana, per debatre sobre la jornada del 8 de Març (dia de la Dona Treballadora), en el qual hem arribat a l'acord de convocar una Vaga General de 24 hores per a aquest dia.

Considerem que aquesta Vaga General està més que motivada, pel que en ella exigirem, entre moltes altres reivindicacions, acabar amb la desigualtat en l'àmbit laboral, econòmic i social de les dones, l'adopció de mesures eficaces que acabin amb la bretxa salarial i la desigualtat en les pensions, l'eradicació d'estereotips sexistes i valors masclistes, la fi de l'assetjament i de la precarietat laboral, el desenvolupament de polítiques laborals i econòmiques que facin efectives la conciliació de la vida personal amb la laboral, una educació en igualtat i no sexista, acabar amb la intromissió de les religions en l'àmbit del que és públic, la fi del terrorisme masclista i les violències sexuals, l'equiparació real en el treball de cures i la igualtat efectiva de les dones emigrants.

Aquesta Vaga General va dirigida a totes les treballadores i els treballadors de tots els àmbits laborals, públics i privats, de l'estat espanyol i tindrà una durada de 24 hores. Intentarem que tots els comitès de vaga estiguin compostos per dones i vigilarem que els serveis mínims, que habitualment ens imposen patronals i governs de torn per boicotejar aquest dret fonamental de la classe obrera, no siguin abusius, reservant-nos el dret d'actuar jurídica, social i sindicalment contra ells si arriba el cas.

Aquesta organització és conscient de l'important treball realitzat pel Moviment Feminista al desenvolupament d'aquesta iniciativa, a nivell nacional i internacional, per això procurarem que hi hagi una coordinació efectiva i pràctica perquè tingui el major èxit possible, el que traslladarem des d'aquest Secretariat Permanent a tots els ens de l'organització perquè flueixi la informació que es generi durant la Vaga General.

CGT fa una crida a tota la classe treballadora i a la societat en general, perquè secundin aquesta Vaga i participin en tots els actes, accions i manifestacions que es convoquin el dia 8 de Març de 2019, contribuint així a que sigui novament una jornada històrica.

 

El pasado 5 de abril se celebró, en los locales de CGT en Son Rapinya, la tercera reunión de delegados de CGT-Balears. La reunión ha contado con la participación de más de veinte compañeros de los cuatro sndicatos que componen CGT-Balears.

En la reunion se ha hablado de la organización del 1º de mayo, sí como la organización del 8º congreso de CGT-Balears y conveniencia de preparar ponencias para este.

Tabien se volvieron a poner sobre la mesa los temas de organización y comunicación y las soluciones que se han encontrado.

 

 IIIencuentrodel 1 

IIIencuentrodel 2